luni, 8 decembrie 2008

Ghid practic de utilizare a QuarkXPress impreuna cu Adobe Creative Suite

Quark anunta disponibilitatea brosurii, prezentarii video si continutului web gratuit care sa permita utilizatorilor folosirea la intreaga capacitate a resurselor de care dispun.

Brosura, care a fost disponibila pentru versiunea 7, a fost acum actualizata pentru a reflecta schimbarile aduse QuarkXPress 8 si Adobe Creative Suite 4. QuarkXPress 8 permite acum suport nativ pentru fisierele din Illustrator (.ai) si creatie Flash cu motoarele proprii. Prin intermediul standardelor de tip SWF, XHTML si CSS, utilizatorii QuarkXPress 8 pot creea indiferent de tipul de media in cae se va face publicarea, atat independent, prin sistemul integrat de design inclus in QuarkXPress 8, cat si alaturi de aplicatiile incluse in pachetele Adobe Creative Suite 4, cum ar fi Adobe Flash sau Adobe Dreamwaver. Brosura prezinta in mod detaliat modul in care QuarkXPress functioneaza impreuna cu Adobe Creative Suite si face recomandari cu privire la metodele optime de lucru concomitent cu aceste programe.

Cum se obtine potentialul maxim de la programele de varf in domeniul design-ului

QuarkXPress si Photoshop sunt doua dintre cele mai des intalnite programe folosite in domeniul design-ului, iar QuarkXPress este programul considerat ca avand cea mai buna integrare a fisierelor Photoshop (PSD). Brosura recomanda utilizatorilor cand sa foloseasca fisierele PSD pentru imagini si ofera sfaturi pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Brosura ofera informatii despre Illustrator - un alt program des intalnit - precum si pentru intrumentele de penita redefinte pentru crearea logo-urilor si a imaginilor vectoriale. Daca in mod traditional, pentru a aduce fisierele Illustrator in QuarkXPress era necesara exportarea in format EPS fisierul din Illustrator, procesul a fost simplificat prin importul direct al fisierelor create in Illustrator. Acest lucru ofera mai multa flexibilitate si are avantajul de utiliza fisierele Illustrator existente deja in firma dvs. In plus, noul instrument pentru penita va ofera posibilitatea de a lucra cu imagini vectorizate direct in QuarkXPress 8.

Un alt subiect prezentat in brosura este scurta prezentare a modului de lucru cu facilitatilor integrate de design in Flash din QuarkXPress 8, care vor permite utilizatorilor obtinerea de fisiere swf direct din aplicatia de tehnoredactare. Utilizatorii pot crea usor materiale interactive prin utilizarea parghiilor oferite la precizia design-ului si usurinta de utilizare a QuarkXPress, impreuna cu puterea si flexibilitatea oferite de formatele Flash.Acest lucru inseamna ca utilizatorii de QuarkXPress pot crea articole pentru print, web si Flash in acelasi mediu integrat, sincronizandu-si design-ul si continutul fara a fi necesara cunoasterea unor programe suplimentare.

"QuarkXPress are o integrare cu Adobe Creative Suite mai buna ca niciodata, iar brosura subliniaza modul de actiune asupra parghiilor oferite de aceste aplicatii pentru sporirea calitatii rezultatelor obtinute" a spus Marc Horne, Quark Senior Product Marketing Manager. "Brosura subliniaza si cateva diferente intre QuarkXPress 8 si Adobe InDesign, pentru a usura munca de evaluare a deciziei utilizatorilor de alegere a celui mai potrivit instrument pentru paginare, pentru realizarea sarcinilor specifice, aratand si modul in care QuarkXPress si InDesign se integreaza cu aplicatiile din pachetele Adobe Creative Suite."

Despre Quark Quark Inc. (euro.quark.com) ofera produse software pentru tehnoredactare pe desktop cat si tehnoredactare dinamica, care ajuta la crearea si publicarea continutului in toate mediile de comunicare. Acum doua decenii, produsul nostru de baza - QuarkXPress - avea sa schimbe cursul tehnoredactarii clasice. Astazi, QuarkXPress nu doar continua inovatia in tehnoredactarea pe desktop, ci si revolutioneaza din nou tehnoredactarea prin Quark® Dynamic Publishing Solution (solutii dinamice de tehnoredactare), ajutandu-si clientii sa acopere cerintele pietei la o scara mare cu costuri mici, prin extinderea beneficiilor tehnologiei avansate oferite in procesul de tehnoredactare. Quark Inc. este o companie privata cu sediul in Denver, USA.
# # #

Brosura este disponibila pentru descarcare gratuita la rubrica DOWNLOADS.

Continutul web tradus in limba romana si prezentarea video in limba engleza pot fi citite in articolul: QuarkXPress 8 - Integrarea cu Adobe Creative Suite

Va invitam sa participati la studiul de piata: Care sunt programele pe care le utilizati in mod curent?